Show it, don’t tell it – VIDEO VIRKER

Mit navn er Simon, og jeg har været så heldig at få lov til at dele ud af min viden her på Videofabrikken.dk i form af dette blogindlæg. I skrivende stund er jeg i praktik hos oplevelsesvirksomheden DuGlemmerDetAldrig.dk – og det er bl.a. her, at jeg har gjort mig nogle spændende erfaringer med video marketing.

Video er et undervurderet markedsføringsredskab

Video har længe været et buzzword på mange online marketers læber – og med god grund! Her er der nemlig tale om et format, der for alvor kan rykke din online forretning fra 0 til 100 km/t på få sekunder.

På trods af, at videoformatet har vist sig at være yderst effektiv til online markedsføring, er det faktisk de færreste forretninger, som for alvor har taget action på det. Og det er noget, DU skal udnytte! Ved at bruge video i din markedsføring tager du et stort skridt foran de konkurrenter, der ikke bruger formatet.

Det lyder alt sammen godt, men virker det?

For at gøre svaret kort og præcist: Ja, det virker. Som skeptiker er det naturligvis et svar, du ikke stiller dig tilfreds med. Derfor vil jeg gerne præsentere dig for nogle konkrete findings, der understøtter, hvor effektivt videoformatet er.

Case: DuGlemmerDetAldrig.dk

Hos DuGlemmerDetAldrig.dk er video en stor del af den gængse markedsføring. Vi er især gode til at bruge formatet på produktsider, blogindlæg, Facebook og Instagram. Vores oplevelser sælges i høj grad på baggrund af inspiration. Og inspiration er noget som vores videoer i den grad er med til at skabe.

Flere salg og markant bedre konvertering

Vi ser en meget klar tendens hos DuGlemmerDetAldrig.dk: Produktsider, som er udstyret med video, er kendetegnet ved, at de genererer flere salg og har en højere konverteringsrate sammenlignet med produkter uden en tilknyttet video.

Længere sessionsvarighed = Godt signal at sende til Google

Derudover har video den fordel, at det fastholder den besøgende i længere tid. Og det giver – ikke overraskende – en længere sessionsvarighed, hvilket Google ser på som et positivt signal. Video skaber altså ikke kun flere salg og højere konverteringsrate, men også bedre placeringer i søgemaskinerne.

Video gør oplevelserne mere inspirerende

Som nævnt gør video vores oplevelser markant mere inspirerende. Det er nemt at beskrive en oplevelse med tekst, men hvis du skal have en ægte følelse frem hos modtageren, så er video et perfekt værktøj. På den måde fortæller videoen en ægte historie, og vi undgår at skrive en postulerende produktbeskrivelse.

Se nedenstående video af oplevelsen hanggliding. Den er et godt eksempel på, hvordan video kan gøre et produkt meget mere spændende og ikke mindst inspirerende. Jeg ved ikke med dig, men jeg får i hvert fald lyst til at prøve hanggliding efter at have set videoen.

Andre fordele ved video marketing

Brugen af video giver dig faktisk mange flere fordele end dem, der står nævnt herover.

Youtube er verdens 2. største søgemaskine

Det giver god mening at have videoer på Youtube. Der er tale om verdens 2. største søgemaskine, hvorfor der altså er rig mulighed for, at din målgruppe søger efter dine produkter på Youtube. Derudover er der mulighed for at lave (no-follow) links fra din videobeskrivelse på Youtube til dit website, hvilket bidrager med værdi.

Hvis du gerne vil have det maksimale ud af dine videoer på Youtube, så skal de ranke højt. Og hvordan gør du så det? Jeg anbefaler, at du klikker på linket herunder og henter ”den ultimative YouTube guide”.

http://videofabrikken.dk/den-ultimative-youtube-guide/

Videoer bliver delt og links bliver skabt

En anden stor fordel ved at benytte videoer i din markedsføring er, at de bliver delt. Folk er meget mere tilbøjelige til at dele en god video frem for en artikel. Er der tale om en ekstraordinær god video, så er der også rig mulighed for at få skabt en masse stærke links. Links som kan have en afgørende betydning for om du er placeret som nr. 1 eller 10 på et vigtigt søgeord.

Videoproduktion behøver ikke at være dyrt uge video, fordi de tror, at det er dyrt. Videoproduktion behøver bestemt ikke at være dyrt. Du kan komme rigtig langt med en videooptagelse på din smartphone. Det handler blot om, at det skal være autentisk og relevant i forhold til forretningen og produktet.

Når du så har fundet ud af, at du faktisk kan drage stor nytte af videomarkedsføring, så kan du begynde at investere i større og mere omfattende videoproduktioner. Produktioner der for alvor kan booste din online tilstedeværelse.

Hvis du vil læse flere indlæg, der er skrevet af mig, så er du velkommen til at besøge min hjemmeside www.simonbakandersen.dk.

1 0 0

Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi brænder for at lave videoer af en ekstra høj kvalitet, til priser hvor alle kan være med. Skal vi tage en uforpligtende snak om dine ønsker? Indhent tilbud