Styrk din digitale identitet med video (5 tips)

STYRK DIN DIGITALE IDENTITET MED VIDEO

Når vi kigger på tværs af alle de onlinemedier, der er tilgængelig i dag, så er der en klar fællesnævner – Video! Video er det mest foretrukne materiale på tværs af alle onlinemedier og målgrupper, og det har en positiv effekt på din markedsføringsstrategi og synlighed. Men for mange er det omstændigt at lave content til de mange forskellige platforme, hvilket ofte bliver en showstopper. Det er en skam, for med videomateriale kan du skabe effektiv synlighed på tværs af de forskellige onlinemedier og derved få en stærkere digital identitet. I denne artikel kommer vi med vores 5 tips til, hvordan du nemt kan styrke din identitet med videocontent.

HVORFOR VIDEO?

Ifølge forskellige undersøgelser kan vi se, at op til 68% foretrækker at se videomateriale fra en virksomhed, og at de ligeledes hellere vil se videocontent frem for tekst og billeder. Ud over den store efterspørgsel fra forbrugerne kan video også have en positiv effekt på fx konvertering eller andre kampagneaktiviteter, men vigtigst af alt, så er video det medie, der har den bedste genkendelighed hos modtager – folk husker mere af det indhold, de har set i en video, men også hvilket brand det er fra, så vi holder os Top-of-mind, hvilket er noget af det vigtigste i en stærk identitet.
Ud over den store efterspørgsel på video hos forbrugerne, kan vi også benytte video rigtig mange forskellige steder i vores kommunikation – og det kan godt være ud fra det samme materiale. Alt efter stadiet i købsprocessen, kan en video laves på forskellige måder og i forskellige formater, der gør det muligt at opretholde den samme identitet flere steder.

Her er vores fem tips til, hvordan du nemt for styrket din digitale identitet med video.

 

1) Lær din forbruger at kende:
Det vigtigste for at få succes med dit videocontent er at få indblik i, hvad din målgruppe gerne vil se. Forbrugerne bliver hver dag eksponeret for mange forskellige typer content og ”bull-shit”. Filteret er kun blevet tættere. Hvis du skal have en chance for at trænge igennem, skal du lave content, der er relevant for din målgruppe, men også i forhold til de forskellige touch points du har med målgruppen. De samme videoer er nemlig ikke lige relevant alle steder.

2) Lav en plan:
Lav en konkret plan for, hvilket content du har brug for, og til hvilke ting du skal bruge dit materiale – website, nyhedsmails, SoMe osv. Du kan både se på de kortsigtede ting, men eventuelt også på de langsigtede mål. Du kan med fordel lave en ”content kalender” i forhold til året, så der er overblik over, hvilke større ting der skal laves content, og til hvilke ”events” der kan produceres content. På den måde er du forberedt i forhold til, hvad du skal bruge.
Hvis du tidligt i din planlægning fx tænker forskellige formater ind i dine forberedelser, kan du spare meget tid og sikre dig, at materiale kan anvendes flere steder. Du kan også tænke ind, om du skal lave flere forskellige introer eller outroer, så videoen kan redigeres til at bruge på én måde på dit website og en anden måde i nyhedsmail eller re-marketing flow.

3) Dit visuelle udtryk:
Tænk over det visuelle udtryk du ønsker i dine videoer og arbejd ud fra dette. Hvis dit materiale generelt har et ens udtryk, bliver det mere genkendeligt på tværs af de forskellige platforme, men det gør det også nemmere for dig at genbruge materiale på et senere tidspunkt eller til andre formål. Det behøver ikke være nogen stor forkromet design pakke, men blot nogle retningslinjer for, hvordan materiale skal se ud, hvilken tekstfont, farver eller logoplacering. Du skal dog være opmærksom på at dine introer skal være forskellige, så modtageren ikke tror de har set videoen før.

4) Formater:
Det er selvfølgelig nemmest at lave din video i et format og bruge dette alle steder. Men hele dit udtryk bliver meget bedre, hvis du benytter dig af de konkrete formater i forhold til den aktuelle platform, hvor din video skal benyttes. Både i forhold til din synlighed, men også i forhold til den konkrete performance af din video og hele bruger oplevelsen for modtageren. F. eks bliver dine undertekster og grafiske elementer væsentlig større og mere tydelige, hvis du bruger det mere kvadratiske format i et opslag. Det betyder ikke, at du skal optage flere forskellige videoer, men blot (som nævnt ovenfor) at du inden optagelserne gør dig tanker om, hvilke formater du gerne vil have din video i. For at kunne benytte din video i både 16:9 og 1:1 skal du fx sørge for, at der luft rundt omkring fokusobjektet, så du ikke kommer til at beskære på en træls måde.
Hvis du tager højde for dette, vil du nemt kun bruge dit materiale til forskellige videoer i længde og format.

5) Genbrug dit materiale.
Mangel på tid er den største grund til, at mange ikke får produceret ”dagligt” videocontent til deres SoMe-platforme, nyhedsmail eller annoncerings set-up. At genbruge materiale er en af de mest effektive måder til at få sendt noget videocontent ud eller supplere nye videoer med. Det kan være, du skal bruge en 10 sek. video til en annonce, nyhedsmails eller dækoptagelser til et interview, så kan du nemt supplere med tidligere brugt materiale eller videoer på en ny måde, uden nogen tænker, at de har set det før. Det kan faktisk også være med til at skabe noget genkendelighed omkring dit content.

 

Skrevet af
Nikolaj Holck

Nikolaj Holck er skarp på strategi og konceptudvikling med mere end +10 års erfaring med marketing for større virksomheder, som Ecco, Gabba m.m.

Se alle indlæg af Nikolaj Holck

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mød vores team

Meet out team